Dichterskring Alkmaar
 
Cantina Architectura

Cantina Poëtica

 

 Dichterskring Alkmaar houdt ongeveer
 4 maal per jaar een dichtersmiddag, 
 de Cantina Poëtica, waar poëzie en
 muziek centraal staat.    

 

Locatie is van 14:00 tot 16:00 uur De Cantina Architectura aan de Geestersingel 11 in Alkmaar.

Veelal met kleurrijke gastdichters. Zo traden o.a. al eens op: Pom Wolff, Frans Terken, Sylvia Hubers, J.C. Aachenende, Pandora, Karel Wasch, Kees Godefrooi, Aurara Guds, Dichtersduo Kila en Babsie, Paul Hergaarden, Josje Zegwaart, Rob Vos. Op 13 juni 2010 is er een middag geweest in het teken van Simon Vinkenoog met voordrachten van zijn vrouw Edith Ringnalda, de Amsterdamse dichter Dick Sinnege en vriend Hans Plomp.

De muzikale intermezzo's zijn meerdere malen met succes verzorgd door pianist en componist Theo Dekker, zanggroep Fajja, Kwartz, Fylpher en vele anderen hebben de gedichten op een prettige manier muzikaal omkleed.

Zoals gebruikelijk staat aan het einde van de dichtmiddag het podium open voor een ieder die een gedicht wil voordragen. 

De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage in de pauze is welkom.

 

Op 8 november 2016 waren 3 dichters te gast.

Harmen Malderik publiceert zowel proza als poëzie. Onlangs debuteerde hij als dichter met de bundel Het zwarte gat, waarin de heroïek maar meer nog de tragiek van winnaars en verliezers in de sport wordt belicht; verdwazing, doping, commercie, omkoping etc.
Jan Willem van Hamel is een fenomeen. Als zoon uit een diplomatengezin woonde hij in vele landen en dicht dan ook zowel in het Engels als in het Nederlands. En hoewel hij ook voordraagt van papier gaat dit hem net zo gemakkelijk improviserend af uit het hoofd. Dichten is voor hem meer een bestaan dan dat het zich uit op papier.
Agatha Bekker is de nestor van de Alkmaarse Dichterskring. Flamboyant, bont, en geëngageerd is haar levensstijl en zo ook haar poëzie.

De muzikale omlijsting werd verzorgd door het gitaarduo Sweet & Fierce, bestaande uit Lida de Haan en Ellis de Lange.
Zij brengen eigen nummers ten gehore, die over diverse aspecten van het dagelijks leven gaan.