Dichterskring Alkmaar
 

Dichterskring Alkmaar 40 jaar

 

Het 40 jarig jubileum van Dichterskring Alkmaar


wordt komende september gevierd met alle zondagen poëzie.

De Dichterskring is in 1984 opgericht door Agatha Bekker en Ton Verplanke en heeft een jarenlang karakter gehad van vrijheid en respect voor het woord.
De leden komen al jaren maandelijks bij elkaar om eigen werk te presenteren en zo nodig te bespreken.

Voor september hebben we een mooi gevarieerd programma voor jong en oud, deels ook ondersteund met gebarentaal door Nicolette De Wandeler.

Op zondag 8 september om 14.00 uur is de officiële start met de bundelpresentatie van de huidige kring, op het podium van de Centrale Bibliotheek in het Centrum van Alkmaar.
15 september is er een workshop “Poëzieschrijven en Voordragen” voor kinderen. Ook in de Bibliotheek in het Centrum van Alkmaar.
22 september is er een workshop “Poëzieschrijven en Voordragen” voor volwassenen in de Hortus Alkmaar. Hier wordt ook poëzie en kunst van Dichterskring Alkmaar geëxposeerd.
29 september is er de feestelijke afsluiting met een marathon van poëzie met 40 dichters en muziek. Wil je ook meedoen en voordragen, meld je nu al aan. Dit is weer op het podium van de Bibliotheek in het Centrum van Alkmaar.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk, behalve de entree van de Hortus. Een vrijwillige bijdrage, ook voor deelname aan de workshops, wordt op prijs gesteld.

Binnenkort komt het uitgebreide programma hier op de website.
Namens Dichterskring Alkmaar is iedereen welkom en meld je vast aan via een mail naar dka1984@hotmail.com